${i18n('toitevaartus')} | |
---|---|
${i18n('energiasisaldus')} | 1437 kJ / 339 kcal |
${i18n('rasvad')} | 1,7 g |
${i18n('rasvhapped')} | 0,2 g |
${i18n('sysivesikud')} | 66,2 g |
${i18n('suhkrud')} | 0,7 g |
${i18n('kiudained')} | 5,4 g |
${i18n('valgud')} | 12,2 g |
${i18n('sool')} | 0,002 g |
4 dl odrajahu, 5 dl Tartu Milli esimese sordi (tüüp 812) nisujahu, 11g kuivpärmi või 25g presspärmi, 4 dl sooja vett, 1-2 spl vedelamat mett, 0,5 dl õli. Sega kausis odrajahu kuivpärmiga ning lisa käesoe vesi (kuivpärmi puhul võib vesi kuni 42 kraadi olla). Sega, lisa sool ja mesi. Järgmisena lisa osaliselt nisujahu, siis veidihaaval õli ja nii, kuni kogu vajaminev kogus on lisatud ning sõtku siis tainas ühtlaseks ja läikivaks. Puista peale jahu, jäta räti alla kerkima umbes tunniks. Kerkinud tainas jaota jahusel pinnal kaheks, vormi kaks saiapätsi ning jäta ahjuplaadile veel kerkima pooleks tunniks kuni tunniks. Küpseta 220 kraadi juures 15-20 minutit. Ahjust välja võttes võid veidikeseks ajaks niiske köögiräti sepikutele peale visata, et koorik veidi õhem tuleks.
Nisujahu
gluteen
2kg
6
60
4740493065433