${i18n('back')}

Müsli

  • 220 g täistera kaerahelbeid 1 sl linaseemneid 0,5 tl soola 1-2 tl jahvatatud kaneeli 1 dl mett või suhkru(roo)
  • siirupit
  • 3 sl oliivi-, viinamarjaseemne- vm
  • meelepärast neutraalse
  • maitsega õli
  • 3 sl pruuni suhkrut
  • 130 g mandleid või pähkleid
  • 50 g kõrvitsa- või
  • päevalilleseemneid
  • 100 g kuivatatud jõhvikaid,
  • kirsse või rosinaid

Sega kaerahelbed, linaseemned, 0,5 tl soola ja kaneel kausis ning lisa 2-2,5 dl kuuma vett. Sega läbi ning lase seista seni, kuni siirupi keema lased. Siirupi jaoks aseta mesi või suhkru(roo)siirup, 2 sl õli ja 2 sl suhkrut potti ning kuumuta segades keemiseni. Lisa kaerahelbesegule ja sega läbi. Laota küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile ja küpseta ahjus 150 kraadi juures paar-kolm korda segades u 50-60 minutit, kuni kaerahelbed on muutunud kuldpruuniks ja krõbedaks. Lase täielikult jahtuda.

Tõsta ahju temperatuur 180 kraadini. Sega ülejäänud 1 sl õli ja 1 sl suhkrut jämedalt hakitud mandlite või pähklite ja kõrvitsa- või päevalilleseemnetega ning laota küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile. Küpseta aeg-ajalt segades u 10-12 minutit kuni segu hakkab kergelt kuldseks muutuma. Lase pähkli-seemnesegul samuti täielikult jahtuda.

Sega mõlemad jahtunud segud kuivatatud jõhvikate, kirsside või rosinatega ja aseta müsli õhukindlalt suletavasse purki. Sellest kogusest saad u 1,5 l müslit. Serveeri koos maitsestamata jogurti, kohupiimakreemi või keefiri ja värskete marjadega. Tarbi kahe nädala jooksul.

Retsepti autor Silja Luide



  • 220 g täistera kaerahelbeid 1 sl linaseemneid 0,5 tl soola 1-2 tl jahvatatud kaneeli 1 dl mett või suhkru(roo)
  • siirupit
  • 3 sl oliivi-, viinamarjaseemne- vm
  • meelepärast neutraalse
  • maitsega õli
  • 3 sl pruuni suhkrut
  • 130 g mandleid või pähkleid
  • 50 g kõrvitsa- või
  • päevalilleseemneid
  • 100 g kuivatatud jõhvikaid,
  • kirsse või rosinaid

Sega kaerahelbed, linaseemned, 0,5 tl soola ja kaneel kausis ning lisa 2-2,5 dl kuuma vett. Sega läbi ning lase seista seni, kuni siirupi keema lased. Siirupi jaoks aseta mesi või suhkru(roo)siirup, 2 sl õli ja 2 sl suhkrut potti ning kuumuta segades keemiseni. Lisa kaerahelbesegule ja sega läbi. Laota küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile ja küpseta ahjus 150 kraadi juures paar-kolm korda segades u 50-60 minutit, kuni kaerahelbed on muutunud kuldpruuniks ja krõbedaks. Lase täielikult jahtuda.

Tõsta ahju temperatuur 180 kraadini. Sega ülejäänud 1 sl õli ja 1 sl suhkrut jämedalt hakitud mandlite või pähklite ja kõrvitsa- või päevalilleseemnetega ning laota küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile. Küpseta aeg-ajalt segades u 10-12 minutit kuni segu hakkab kergelt kuldseks muutuma. Lase pähkli-seemnesegul samuti täielikult jahtuda.

Sega mõlemad jahtunud segud kuivatatud jõhvikate, kirsside või rosinatega ja aseta müsli õhukindlalt suletavasse purki. Sellest kogusest saad u 1,5 l müslit. Serveeri koos maitsestamata jogurti, kohupiimakreemi või keefiri ja värskete marjadega. Tarbi kahe nädala jooksul.

Retsepti autor Silja Luide



Valmistamiseks vajad

Täistera jämedad kaerahelbed 500g

Sarnased retseptid

Kaerahelbepõhjal mesine juustukook

Riisihelbepuder kookose ja karamelliseeritud banaanidega

Vanilline puder marjadega

Tartu Mill AS

Väike kaar 33
Tartu 50406, Eesti
+372 7 428 807
info@tartumill.ee
Rg-kood: 10666674
KMKR nr: EE100632747

Tooted

Retseptid

Vilja kokkuost

Meist

Kontakt

Privaatustingimused Töötaja tagasiside
Oma veebilehel kasutame küpsiseid. Küpsised aitavad analüüsida veebiliiklust ning annavad meile statistilist teavet.