Sega kaerahelbed, linaseemned, 0,5 tl soola ja kaneel kausis ning lisa 2-2,5 dl kuuma vett. Sega läbi ning lase seista seni, kuni siirupi keema lased. Siirupi jaoks aseta mesi või suhkru(roo)siirup, 2 sl õli ja 2 sl suhkrut potti ning kuumuta segades keemiseni. Lisa kaerahelbesegule ja sega läbi. Laota küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile ja küpseta ahjus 150 kraadi juures paar-kolm korda segades u 50-60 minutit, kuni kaerahelbed on muutunud kuldpruuniks ja krõbedaks. Lase täielikult jahtuda.
Tõsta ahju temperatuur 180 kraadini. Sega ülejäänud 1 sl õli ja 1 sl suhkrut jämedalt hakitud mandlite või pähklite ja kõrvitsa- või päevalilleseemnetega ning laota küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile. Küpseta aeg-ajalt segades u 10-12 minutit kuni segu hakkab kergelt kuldseks muutuma. Lase pähkli-seemnesegul samuti täielikult jahtuda.
Sega mõlemad jahtunud segud kuivatatud jõhvikate, kirsside või rosinatega ja aseta müsli õhukindlalt suletavasse purki. Sellest kogusest saad u 1,5 l müslit. Serveeri koos maitsestamata jogurti, kohupiimakreemi või keefiri ja värskete marjadega. Tarbi kahe nädala jooksul.
Retsepti autor Silja Luide
Sega kaerahelbed, linaseemned, 0,5 tl soola ja kaneel kausis ning lisa 2-2,5 dl kuuma vett. Sega läbi ning lase seista seni, kuni siirupi keema lased. Siirupi jaoks aseta mesi või suhkru(roo)siirup, 2 sl õli ja 2 sl suhkrut potti ning kuumuta segades keemiseni. Lisa kaerahelbesegule ja sega läbi. Laota küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile ja küpseta ahjus 150 kraadi juures paar-kolm korda segades u 50-60 minutit, kuni kaerahelbed on muutunud kuldpruuniks ja krõbedaks. Lase täielikult jahtuda.
Tõsta ahju temperatuur 180 kraadini. Sega ülejäänud 1 sl õli ja 1 sl suhkrut jämedalt hakitud mandlite või pähklite ja kõrvitsa- või päevalilleseemnetega ning laota küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile. Küpseta aeg-ajalt segades u 10-12 minutit kuni segu hakkab kergelt kuldseks muutuma. Lase pähkli-seemnesegul samuti täielikult jahtuda.
Sega mõlemad jahtunud segud kuivatatud jõhvikate, kirsside või rosinatega ja aseta müsli õhukindlalt suletavasse purki. Sellest kogusest saad u 1,5 l müslit. Serveeri koos maitsestamata jogurti, kohupiimakreemi või keefiri ja värskete marjadega. Tarbi kahe nädala jooksul.
Retsepti autor Silja Luide