${i18n('back')}

Kaerahelbepõhjal mesine juustukook

Põhi:

  • 100 g võid
  • 60 g (pruuni) suhkrut
  • 1 muna
  • 150 g kiirkaerahelbeid
  • 50 g jahu
Täidis:
  • 600 g toasooja toorjuustu
  • 200 g hapukoort
  • 170 g vedelat mett
  • 3 toasooja muna
  • 1,5 sl maisitärklist
  • 1,5 sl vanillisuhkrut

Tükelda või, sulata, lisa suhkur ja sega läbi. Seejärel lisa kergelt lahti klopitud muna, sega läbi ning lisa kaerahelbed ja jahu. Sega tainaks ja laota ühtlase kihina 24 cm läbimõõduga ümmarguse lahtikäiva koogivormi põhjale. Vormi põhi võiks olla eelnevalt kaetud küpsetuspaberiga. Aseta külmkappi tahenema. Soojenda ahi 200 kraadini ja küpseta põhja 12-15 minutit kuni see on muutunud kuivaks ja hakkab kergelt kuldseks muutuma. Seejärel alanda ahju kuumus 160 kraadini.

Vispelda toorjuust hapukoore ja meega ühtlaseks massiks, sega ükshaaval hulka munad ning seejärel maisitärklis ja vanillisuhkur. Vala täidis eelküpsetatud põhjale, kata vorm fooliumiga ja küpseta ahjus 160 kraadi juures 1 h. Eemalda foolium ja küpseta veel 15 minutit. Lase praokil uksega ahjus jahtuda, jahtunud kooki hoia üleöö külmkapis. Enne serveerimist puista peale värskeid marju ja granaatõunaseemneid, mündilehti ning nirista veel mett. Soovi korral võid teha peale šokolaadikatte.

Retsepti ja foto autor Silja Luide

Põhi:

  • 100 g võid
  • 60 g (pruuni) suhkrut
  • 1 muna
  • 150 g kiirkaerahelbeid
  • 50 g jahu
Täidis:
  • 600 g toasooja toorjuustu
  • 200 g hapukoort
  • 170 g vedelat mett
  • 3 toasooja muna
  • 1,5 sl maisitärklist
  • 1,5 sl vanillisuhkrut

Tükelda või, sulata, lisa suhkur ja sega läbi. Seejärel lisa kergelt lahti klopitud muna, sega läbi ning lisa kaerahelbed ja jahu. Sega tainaks ja laota ühtlase kihina 24 cm läbimõõduga ümmarguse lahtikäiva koogivormi põhjale. Vormi põhi võiks olla eelnevalt kaetud küpsetuspaberiga. Aseta külmkappi tahenema. Soojenda ahi 200 kraadini ja küpseta põhja 12-15 minutit kuni see on muutunud kuivaks ja hakkab kergelt kuldseks muutuma. Seejärel alanda ahju kuumus 160 kraadini.

Vispelda toorjuust hapukoore ja meega ühtlaseks massiks, sega ükshaaval hulka munad ning seejärel maisitärklis ja vanillisuhkur. Vala täidis eelküpsetatud põhjale, kata vorm fooliumiga ja küpseta ahjus 160 kraadi juures 1 h. Eemalda foolium ja küpseta veel 15 minutit. Lase praokil uksega ahjus jahtuda, jahtunud kooki hoia üleöö külmkapis. Enne serveerimist puista peale värskeid marju ja granaatõunaseemneid, mündilehti ning nirista veel mett. Soovi korral võid teha peale šokolaadikatte.

Retsepti ja foto autor Silja Luide

Valmistamiseks vajad

Täistera kiirkaerahelbed 1kg

Sarnased retseptid

Müsli

Riisihelbepuder kookose ja karamelliseeritud banaanidega

Vanilline puder marjadega

Tartu Mill AS

Väike kaar 33
Tartu 50406, Eesti
+372 7 428 807
info@tartumill.ee
Rg-kood: 10666674
KMKR nr: EE100632747

Tooted

Retseptid

Vilja kokkuost

Meist

Kontakt

Privaatustingimused Töötaja tagasiside
Oma veebilehel kasutame küpsiseid. Küpsised aitavad analüüsida veebiliiklust ning annavad meile statistilist teavet.