Põhi:
Tükelda või, sulata, lisa suhkur ja sega läbi. Seejärel lisa kergelt lahti klopitud muna, sega läbi ning lisa kaerahelbed ja jahu. Sega tainaks ja laota ühtlase kihina 24 cm läbimõõduga ümmarguse lahtikäiva koogivormi põhjale. Vormi põhi võiks olla eelnevalt kaetud küpsetuspaberiga. Aseta külmkappi tahenema. Soojenda ahi 200 kraadini ja küpseta põhja 12-15 minutit kuni see on muutunud kuivaks ja hakkab kergelt kuldseks muutuma. Seejärel alanda ahju kuumus 160 kraadini.
Vispelda toorjuust hapukoore ja meega ühtlaseks massiks, sega ükshaaval hulka munad ning seejärel maisitärklis ja vanillisuhkur. Vala täidis eelküpsetatud põhjale, kata vorm fooliumiga ja küpseta ahjus 160 kraadi juures 1 h. Eemalda foolium ja küpseta veel 15 minutit. Lase praokil uksega ahjus jahtuda, jahtunud kooki hoia üleöö külmkapis. Enne serveerimist puista peale värskeid marju ja granaatõunaseemneid, mündilehti ning nirista veel mett. Soovi korral võid teha peale šokolaadikatte.
Retsepti ja foto autor Silja Luide
Põhi:
Tükelda või, sulata, lisa suhkur ja sega läbi. Seejärel lisa kergelt lahti klopitud muna, sega läbi ning lisa kaerahelbed ja jahu. Sega tainaks ja laota ühtlase kihina 24 cm läbimõõduga ümmarguse lahtikäiva koogivormi põhjale. Vormi põhi võiks olla eelnevalt kaetud küpsetuspaberiga. Aseta külmkappi tahenema. Soojenda ahi 200 kraadini ja küpseta põhja 12-15 minutit kuni see on muutunud kuivaks ja hakkab kergelt kuldseks muutuma. Seejärel alanda ahju kuumus 160 kraadini.
Vispelda toorjuust hapukoore ja meega ühtlaseks massiks, sega ükshaaval hulka munad ning seejärel maisitärklis ja vanillisuhkur. Vala täidis eelküpsetatud põhjale, kata vorm fooliumiga ja küpseta ahjus 160 kraadi juures 1 h. Eemalda foolium ja küpseta veel 15 minutit. Lase praokil uksega ahjus jahtuda, jahtunud kooki hoia üleöö külmkapis. Enne serveerimist puista peale värskeid marju ja granaatõunaseemneid, mündilehti ning nirista veel mett. Soovi korral võid teha peale šokolaadikatte.
Retsepti ja foto autor Silja Luide