Puista paki sisu kaussi, lisa toiduõli ja vesi ning sega mikseriga ühtlaseks taignaks. Sega juurde rosinad, tükeldatud aprikoosid (kui pakud keeksi täiskasvanutele, võid rosinaid ja aprikoose enne rummis või brändis leotada) ning jämedalt hakitud sarapuupähklid. Lase taignal 10-15 minutit seista. Määri piklik või ümmargune keeksivorm võiga, puista üle jahu või jahvatatud sarapuupähklitega, vala taigen vormi, silu pealt ühtlaseks ning küpseta 180 kraadises ahjus umbes 50 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga. Lase valmis keeksil 10 minutit vormis seista, kummuta siis restile, kata uuesti vormiga ja lase lõplikult jahtuda, nii saad mahlasema keeksi. Jahtunud keeksile võid sõeluda tuhksuhkrut.
1 pakk Tartu Mill’i koduse keeksi pulbrit
110 g toiduõli
1,5 dl vett
75 g kuivatatud aprikoose
75 g rosinaid
50 g sarapuupähkleid
Puista paki sisu kaussi, lisa toiduõli ja vesi ning sega mikseriga ühtlaseks taignaks. Sega juurde rosinad, tükeldatud aprikoosid (kui pakud keeksi täiskasvanutele, võid rosinaid ja aprikoose enne rummis või brändis leotada) ning jämedalt hakitud sarapuupähklid. Lase taignal 10-15 minutit seista. Määri piklik või ümmargune keeksivorm võiga, puista üle jahu või jahvatatud sarapuupähklitega, vala taigen vormi, silu pealt ühtlaseks ning küpseta 180 kraadises ahjus umbes 50 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga. Lase valmis keeksil 10 minutit vormis seista, kummuta siis restile, kata uuesti vormiga ja lase lõplikult jahtuda, nii saad mahlasema keeksi. Jahtunud keeksile võid sõeluda tuhksuhkrut.
PrivaatustingimusedTöötaja tagasiside
Oma veebilehel kasutame küpsiseid. Küpsised aitavad analüüsida veebiliiklust ning annavad meile statistilist teavet.