${i18n('toitevaartus')} | |
---|---|
${i18n('energiasisaldus')} | 1540 kJ / 363 kcal |
${i18n('rasvad')} | 1,5 g |
${i18n('rasvhapped')} | 0,6 g |
${i18n('sysivesikud')} | 74,4 g |
${i18n('suhkrud')} | 12,3 g |
${i18n('kiudained')} | 3,5 g |
${i18n('valgud')} | 11,3 g |
${i18n('sool')} | 0,84 g |
Jahusegu taigna valmistamiseks
1. Valage nõusse 240ml sooja vett, lisage kuivpärm (väikesest pakist), segu (suurest pakist) ja 25g taimeõli. Segage hoolikalt ühtlase konsistentsiga taignaks.
2. Katke nõu kaane või rätikuga. Laske taignal soojas kohas 40-50 minutit kerkida.
3. Taignast saab valmistada mitmesuguseid küpsetisi – pirukaid, kukleid, saiakesi, kooke ja kringleid. Neid tuleb soojas kohas kergitada umbes 15 minutit. Enne küpsetamist määrige neid munaga.
4. Sõltuvalt küpsetise suurusest küpsetage 12-20 minutit temperatuuril 190-210 °C.
Nisujahu, pärmitaigna segu (magus vadakupulber (piim), piimasuhkur, nisujahu, nisugluteen, sool, suhkur, fruktoos, emulgaatorid: E472e, E471; fermendid (nisu); jahuparandaja: askorbiinhape), suhkur, kuivpärn (pärm, emulgaator E491).
508g
20
720
4750020041304