${i18n('toitevaartus')} | |
---|---|
${i18n('energiasisaldus')} | 1425 kJ / 336 kcal |
${i18n('rasvad')} | 1,5 g |
${i18n('rasvhapped')} | 0,2 g |
${i18n('sysivesikud')} | 66,6 g |
${i18n('suhkrud')} | 0,2 g |
${i18n('kiudained')} | 5 g |
${i18n('valgud')} | 11,7 g |
${i18n('sool')} | 0,002 g |
Nisujahu T405 on võrreldes teiste nisujahu tüüpidega kõige heledam ja kõige paremate küpsetusomadustega. Koostöös Eesti juhtivate viljakasvatajatega on välja valitud parimad nisusordid, mis oma omadustelt sobivad kõrgeima kvaliteediga nisujahu tüüp 405 tootmiseks.
Valmistamine
Klassikalised kaneelisaiad
Tainas: 50 g pärmi, 0,5 dl käesooja vett, 100 g võid, 3 dl piima, 0,5 tl soola, 85 g suhkrut, 1 tl uhmris peenestatud kardemoni, 600-650 g nisujahu.
Täidis: 100 g võid, 85g suhkrut, 0,5 sl jahvatatud kaneeli
Määrimiseks: muna
Lahusta pärm soojas vees. Sulata või väikeses kausis. Lisa toasoe piim ja vala käesoe segu pärmi hulka. Sega juurde sool, suhkur ja kardemon. Sõtku vähehaaval juurde jahu, kuni saad ühtlase taina. Kata tainakauss kile või rätikuga ja lase soojas kohas tund aega kerkida. Valmista täidis: sega sulavõi, suhkur ja kaneel. Sõtku tainas kergelt jahusel laual läbi, jaota kolmeks. Rulli iga osa 23x30 cm nelinurgaks. Määri täidisega ja keera rulli, alustades laiemast servast. Lõika rull 2-3 cm paksusteks viiludeks ja aseta saiad ahjuplaadile. Küpseta 200-225 kraadises ahjus 10-15 minutit.
Nisujahu
2 kg
6
360
4740493567562