${i18n('toitevaartus')} | |
---|---|
${i18n('energiasisaldus')} | 1467 kJ / 346 kcal |
${i18n('rasvad')} | 1 g |
${i18n('rasvhapped')} | g |
${i18n('sysivesikud')} | 75,4 g |
${i18n('suhkrud')} | g |
${i18n('kiudained')} | 2 g |
${i18n('valgud')} | 7,8 g |
${i18n('sool')} | 0,01 g |
Pese riisi sõelal külma voolava vee all kuniks eralduv vesi muutub piimjast läbipaistvaks. Kui riis on pestud, siis aseta see potti ja kalla riisile peale 1,5x kogus külma vett – 100 g kuiva riisi puhul kalla sinna 150 ml vett. Maitsesta riis soola ja pipraga ning kata pott kaanega. Pane pott keskmise kuumusega tulele, lase sel soojeneda 2 minutit, seejärel keera kuumus põhja ja lase veel keema tõusta ning küpseda 2 minutit. Pärast 2 minutit keetmist keera tuli väga tasasele kuumusele (2/10) ja lase riisil kaant tõstmata haududa 8 minutit. Pärast haudumist eemalda kaas, maitse kiirelt ühte tera ja kui see on hamba all kergelt vastu hakkav, kuid mitte jahune, siis eemalda pott tulelt. Kui riis on veel pisut toores, siis kata pott kaanega ja hauta veel madalal kuumusel 2 minutit.
Pikateraline basmatiriis
3 kg
156
4750020041755