${i18n('back')}

Bubert marjakisselliga

4 inimesele
  • 0,5 l piima või mandlipiima
  • 0,75 dl Kalewi mannat
  • 3 muna
  • 0,5 dl suhkrut Diamant
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • ¼ tl soola
  • Marjakissell:
  • 3 dl vett
  • 100 g (külmutatud ) mustasõstraid ja vaarikaid
  • 3-4 sl suhkrut
  • 1-2 tl maisitärklist

Vahusta munakollased suhkruga. Eraldi nõus vahusta munavalged tihedaks ja vormi hoidvaks vahuks. Kuumuta piim keemiseni ja nirista sekka manna. Keeda kadalamal kuumusel segades umbes 10 min, kuni manna on pehmenenud ja saad ühtlase konsistentsiga pudru. Lisa munakollastele paar lusikatäit putru ja sega kiirelt läbi. Vala saadud segu pudru hulka ja sega madalal kuumusel ca 3 min, kuni puder on kreemjas ja tahenenud, kuid ära keema lase tõusta. Lisa sekka vahustatud munavalged ja sega ettevaatlikult läbi, kuni saad õhulise massi. Võta pott tulelt ja lase minuti jagu kaanega kaetult seista.

Seejärel jaga poti sisu magustoidunõudesse ja lase jahtuda. Kisselli valmistamiseks lase vesi koos suhkruga keema ja sega kuni suhkur on sulanud. Lisa marjad ja vähese külma veega segatud tärklis, keeda umbes 5 min või kuni kissell on veidi paksenenud. Lase samuti jahtuda ja serveeri koos bubertiga.

  • 0,5 l piima või mandlipiima
  • 0,75 dl Kalewi mannat
  • 3 muna
  • 0,5 dl suhkrut Diamant
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • ¼ tl soola
  • Marjakissell:
  • 3 dl vett
  • 100 g (külmutatud ) mustasõstraid ja vaarikaid
  • 3-4 sl suhkrut
  • 1-2 tl maisitärklist

Vahusta munakollased suhkruga. Eraldi nõus vahusta munavalged tihedaks ja vormi hoidvaks vahuks. Kuumuta piim keemiseni ja nirista sekka manna. Keeda kadalamal kuumusel segades umbes 10 min, kuni manna on pehmenenud ja saad ühtlase konsistentsiga pudru. Lisa munakollastele paar lusikatäit putru ja sega kiirelt läbi. Vala saadud segu pudru hulka ja sega madalal kuumusel ca 3 min, kuni puder on kreemjas ja tahenenud, kuid ära keema lase tõusta. Lisa sekka vahustatud munavalged ja sega ettevaatlikult läbi, kuni saad õhulise massi. Võta pott tulelt ja lase minuti jagu kaanega kaetult seista.

Seejärel jaga poti sisu magustoidunõudesse ja lase jahtuda. Kisselli valmistamiseks lase vesi koos suhkruga keema ja sega kuni suhkur on sulanud. Lisa marjad ja vähese külma veega segatud tärklis, keeda umbes 5 min või kuni kissell on veidi paksenenud. Lase samuti jahtuda ja serveeri koos bubertiga.

Valmistamiseks vajad

Eesti manna Suhkur DIAMANT 1kg

Sarnased retseptid

Pannkoogitort kohupiima ja mustikatega

Kohupiimapallid 30tk

Suitsuräime kodujuustu-pirukas

Näkileivad kohupiima määrdega

Kilusõlmed 16tk

Tartu Mill AS

Väike kaar 33
Tartu 50406, Eesti
+372 7 428 807
info@tartumill.ee
Rg-kood: 10666674
KMKR nr: EE100632747

Tooted

Retseptid

Vilja kokkuost

Meist

Kontakt

Privaatustingimused Töötaja tagasiside
Oma veebilehel kasutame küpsiseid. Küpsised aitavad analüüsida veebiliiklust ning annavad meile statistilist teavet.