${i18n('back')}

Penned Osso Bucco raguuga

2 inimesele

  • 200 g pennesid
  • 1 veisekoot ehk osso bucco
  • 1 porgand
  • 1 sellerivars
  • ½ väikest sibulat
  • 2 peperoncinot
  • 2-3 loorberilehte
  • 1 klaas punast veini
  • 600 g purustatud tomateid (purgis)
  • sool, suhkur
  • värske basiilik
  • 1 väiksem baklažaan või pool suuremat
  • 2 küüslauguküünt
  • parmesani
  • oliiviõli

Tükelda porgand, sibul ja seller. Pruunista oliiviõlis. Lõika veisekoodilt ümbritsev kelme ning lisa koot köögiviljadele. Pruunista mõlemalt küljelt. Lisa purustatud peperoncino, loorberilehed, punane vein ja purustatud tomatid. Lase kastmel tasasel tulel umbes 2 tundi haududa kuni liha pudeneb kondilt. Mida kauem, seda parem kaste tuleb…. Vahepeal kontrolli, kas vedelikku on piisavalt. Kui kaste tundub liiga paks, liiga redutseerunud, siis lisa natuke vett. Purusta pehme liha kahvliga väiksemateks tükkideks. Kõige lõpus maitsesta kaste soola ja näpuotsatäie suhkruga. Eemalda loorberilehed.

Lõika baklažaan kuubikuteks ja haki küüslauk. Kuumuta pannil oliiviõli ja prae baklažaan ilusaks kuldseks. Lisa küüslauk ning maitsesta soola ja pipraga. Lisa baklažaanid osso bucco kastmele ning maitsesta kogu kupatus värske basiilikuga.
Lase 1,5 l vett potis keema, lisa sool ja penned. Selle pastatüübi puhul soovitaksin pennesid keeta vaid 5 min. Siis jääb tekstuur mõnusalt krõmps ehk “al dente”.
Soojenda kaste potis uuesti üles, lisa penned ja sega läbi. Serveeri kuum pasta riivitud parmesaniga.


  • 200 g pennesid
  • 1 veisekoot ehk osso bucco
  • 1 porgand
  • 1 sellerivars
  • ½ väikest sibulat
  • 2 peperoncinot
  • 2-3 loorberilehte
  • 1 klaas punast veini
  • 600 g purustatud tomateid (purgis)
  • sool, suhkur
  • värske basiilik
  • 1 väiksem baklažaan või pool suuremat
  • 2 küüslauguküünt
  • parmesani
  • oliiviõli

Tükelda porgand, sibul ja seller. Pruunista oliiviõlis. Lõika veisekoodilt ümbritsev kelme ning lisa koot köögiviljadele. Pruunista mõlemalt küljelt. Lisa purustatud peperoncino, loorberilehed, punane vein ja purustatud tomatid. Lase kastmel tasasel tulel umbes 2 tundi haududa kuni liha pudeneb kondilt. Mida kauem, seda parem kaste tuleb…. Vahepeal kontrolli, kas vedelikku on piisavalt. Kui kaste tundub liiga paks, liiga redutseerunud, siis lisa natuke vett. Purusta pehme liha kahvliga väiksemateks tükkideks. Kõige lõpus maitsesta kaste soola ja näpuotsatäie suhkruga. Eemalda loorberilehed.

Lõika baklažaan kuubikuteks ja haki küüslauk. Kuumuta pannil oliiviõli ja prae baklažaan ilusaks kuldseks. Lisa küüslauk ning maitsesta soola ja pipraga. Lisa baklažaanid osso bucco kastmele ning maitsesta kogu kupatus värske basiilikuga.
Lase 1,5 l vett potis keema, lisa sool ja penned. Selle pastatüübi puhul soovitaksin pennesid keeta vaid 5 min. Siis jääb tekstuur mõnusalt krõmps ehk “al dente”.
Soojenda kaste potis uuesti üles, lisa penned ja sega läbi. Serveeri kuum pasta riivitud parmesaniga.


Valmistamiseks vajad

Penne rigate

Sarnased retseptid

Klassikaline pasta carbonara

Linguine’id tomati, mozzarella juustu ja toorsuitsusingiga

Tuunikalapasta

Tartu Mill AS

Väike kaar 33
Tartu 50406, Eesti
+372 7 428 807
info@tartumill.ee
Rg-kood: 10666674
KMKR nr: EE100632747

Tooted

Retseptid

Vilja kokkuost

Meist

Kontakt

Privaatustingimused Töötaja tagasiside
Oma veebilehel kasutame küpsiseid. Küpsised aitavad analüüsida veebiliiklust ning annavad meile statistilist teavet.