Kama on kasulik toidus, mida sünnib süüa nii tavainimesel kui tervistoitujal, nii hommikusöögiks kui ka lõunalõpetuseks. Tavapäraselt süüakse kama hapupiima või keefiriga, kuid kamast saab hõlpsasti valmistada ka peenemaid roogi. Kamaroogade retseptid leiad siit.
Traditsioonilise kama kõrval proovi kindlasti ka meie uut rukkikama, mis sisaldab rukki-, odra- ja hernejahu, kuid ei sisalda nisujahu.
Kama on Kiudainetest tulvil. Kiudained hoiavad sinu seedimise korras ning organismi puhtana.
Magneesium tugevdab sinu südant ja lihaseid. Tsink ja fosfor on kasulikud sinu luudele.
Täisterade ja herneste jämejahvatusel säilib kamajahus bioloogiline toiteväärtus, mille tulemusena on kama üks parimaid taimsete valkude allikaid.
Kamas on palju erinevaid vitamiine: E-vitamiinid on head antioksüdandid, mis vähendavad vähiriski ja hoiavad naha noorena. B-vitamiinid aitavad vähendada närvilisust, rahutust, nahakahjustusi ja seedehäireid.