Värske tomati ja mozzarella pasta
2 inimesele
- 200 g pennesid
- 1 suurem lihatomat
- 125 g mozzarellat vees
- ½ küünt küüslauku
- basiilikut
- oliiviõli
- soola, pipart
Lase 1 l vett potis keema. Lõika tomatile naha sisse rist ja pista tomat vette. Koor tuleb juba silmnähtavalt lahti. Lase tomatil umbes minutike vees seista, siis võta välja, koori ära ja lõika kuubikuteks. Lisa hakitud küüslauk, puruks rebitud basiilik ja 3-4 sl oliiviõli. Sega korralikult läbi ja jäta nii kauaks tõmbama kui pasta keeb.
Lase 1,5 l vett potis keema, lisa sool ja penned. Keeda pennesid kuni “al dente”. Selle pastatüübi puhul soovitaksin pennesid keeta vaid 5 min. Siis jääb tekstuur mõnusalt krõmps. Lisa penned tomatisegule, lisa puruks rebitud mozzarella, maitsesta soola ja pipraga ning serveeri kohe!
