HELBED

Tatrahelbepuder päikesekuivatatud tomatitega

  • 100 g tatrahelbeid
  • 2 dl piima
  • 0,5 tl soola
  • peotäis toortatart, piin- iapähkleid, seedermänni- või muid meelepäraseid
  • seemneid
  • 4 suuremat päikesekuivatatud
  • tomatit
  • peotäis rukolat vm
  • meelepärast rohelist
  • u 30 g kõvemat laagerdunud
  • juustu (nt parmesani)
  • värskelt jahvatatud
  • musta pipart
  • extra virgin oliiviõli

Aseta helbed piima, 2 dl vee ja soolaga potti ning keeda 2 minutit. Aseta potile kaas ja lase 3 minutit seista.

Rösti keskmisel kuumusel kuival pannil pannil toortatart, piiniapähkleid või seemneid aeg-ajalt segades kuni need kergelt pruunistuvad ja omandavad kuldse jume.

Haki tomatid tükkideks ja sega pudru hulka. Jaota puder kahe kausi vahel. Puista peale röstitud tatart või seemneid ja rukolat, tõmba noa- ga mõned juustulaastud, jahvata peale musta pipart, nirista oliiviõli ja naudi kohe.

Vaata ka teisi helveste retsepte:

Kontakt

Tartu Mill AS
Väike kaar 33, Tartu 50406, Eesti
Telefon +372 7 428 807
Faks +372 7 425 695
E-post: info@tartumill.ee

Jälgi meid sotsiaalmeedias