Täistera spagetid spargli, kirsstomatite ja pošeeritud munaga
- 200 g täistera spagette
- 6-8 sparglit
- 6-8 kirsstomatit
- 3 küüslauguküünt
- murulauku
- basiilikut
- 1 sl võid
- oliiviõli
- Parmesani
- 2 muna
- +1 sl valgeveiniäädikat
- + soola
Lõika sparglitelt alumised puitunud otsad. Lase potis vesi keema ja keeda spargleid 1 min ning lase jääkülma vee alt läbi. Nii säilib ilus roheline värv. Viiluta sparglid ja jäta ülemised õisiku osad terveks.
Lase potis vähemalt 1 l vett keema, lisa valgeveiniäädikas ja pisut soola. Löö munad ükshaaval espressotassi või väiksesse kaussi. Sega vett, et tekiks keeris ja libista munad ettevaatlikult ükshaaval keerisesse. Sega veel rahulikult vett, et keeris jätkaks n.ö muna vormimist. Keeda mune 5 min.
Vahepeal kui munad keevad, kalla potti 3 l vett ja lase keema tõusta. Lisa 1 sl soola ja viska spagetid vette. Keeda 11 min ehk kuni pasta on al dente. Nõruta.
Kuumuta pannil oliiviõli ja 1 sl võid. Lisa sparglid, hakitud küü- slauk ja neljaks lõigatud tomatid. Prae minutuke ja lisa spagetid. Lisa suts vett. Kuumuta minutike segades ning maitsesta soola, pipra, hakitud murulaugu ja puruks rebitud basiilikuga. Jaota pasta kahe taldriku vahel, aseta peale muna, puista üle parme- saniga ja piserda üle kvaliteetse külmpressitud oliiviõliga.
