Täistera penned lehtkapsa, itaalia singi ja praemunaga
- 200 g täistera pennesid
- 6 oksa lehtkapsast
- 120 g väikse pekiga suitsu- sinki
- 3 küüslauguküünt
- peterselli
- oliiviõli
- 1 tl kuivatatud tomatihel- beid ürtidega
- soola, pipart
- 2 muna
- serveerimiseks parmesani
Lõika lehtkapsalt ära roots ja rebi lehed tükkideks.
Kalla potti 3 l vett ja lase keema tõusta. Lisa 1 sl soola ja viska penned vette. Keeda 11 min ehk kuni pasta on al dente. Umbes paar minutit enne pasta nõrutamist ehk siis 9ndal minutil lisa lehtkapsa lehed. Nõruta kogu kupatus. Pruunista pannil oliiviõlis sink ja lisa hakitud küüslauk.
Pruunista veel minutike ja lisa pasta koos kapsaga. Kuumuta minutike, lisa natuke vett ning maitsesta soola, pipra ja hakitud peterselliga. Löö pannile 2 muna ja prae kuni munavalge on hüübinud, aga munakollane on veel vedel. Muidugi võite muna ka täitsa läbi praadida, aga ise eelistan vedelamat muna. Võta pann tulelt ja puista roog üle tomatihelvestega ning serveeri värskelt riivitud parmesani ja jahvatatud musta pipraga.
