Šampinjoni -, käharpeakapsa ja porrupasta
2 inimesele
- 200 g täistera fusillisid
- 6-7 lehte käharpeakapsast
- 200 g šampinjone
- 10 cm jupp porrut
- praadimiseks oliiviõli ja võid
- peterselli
- soola
- pipart
- 40 g parmesani
- peotäis külmutatud rohelisi herneid
- 250 ml vahukoort
Puhasta seened mullast ja pese hoolikalt porru. Lõika mõlemad õhukesteks viiludeks. Prae porru ja seened pannil oliiviõlis pruuniks, lisa 1 sl võid, maitsesta soola, pipra ja peterselliga. Viiluta kapsas peeneteks ribadeks. Lase potis vesi keema, lisa suts soola ja keeda kapsast umbes 5 min. Teises potis lase 2 l vett keema tõusta, lisa 1 sl soola ja lisa pasta. Keeda pastat 7 min ehk al denteks. Keetmise lõpuminutil lisa vette ka herned. Nõruta kõik ja lisa koos nõrutatud kapsaga pannile seente ja porru hulka. Lisa 250 ml vahukoort ja 40 g riivitud
parmesani. Maitsesta pipraga, lisa hakitud peterselli ja serveeri kohe!
