Spagetid “tuunitud” bolognese kastmega
2 inimesele
- 200 g spagette
- 500 g purustatud tomateid
- 200 g seguhakkliha
- 150 g šampinjone
- ½ sellerivart
- ½ porgandit
- ½ sibulat
- 4 küüslauguküünt
- rosmariinioks
- 1 sl kappareid
- 1 klaas valget veini
- praadimiseks õli
- soola, pipart
- 1 tl suhkrut
*Serveerimiseks hakitud peterselli ja parmesani
Pruunista pannil õlis seened ning maitsesta soola ja pipraga. Aseta seened kõrvale. Kuumuta uuesti pann, lisa õli, hakitud sibul, seller, porgand, rosmariin ja küüslauk. Pruunista pisut ning lisa hakkliha. Prae umbes 10 min ja lisa 1 klaas valget veini. Lase vedelikul pisut aurustuda ning lisa purustatud tomatid. Lase kastmel haududa tasasel tulel umbes 30 min. Vahepeal maitsesta kastet soola, pipra ja suhkruga. Lisa seened ja kapparid, lase veel paar minutit haududa ja kontrolli maitsestust. Vajadusel lisa veel soola või pipart. Kui on soov vürtsikama kastme järgi, siis võib särtsu anda tšilli või cayenne’i pipraga.
Keeda spagetid soolvees “al denteks”, nõruta ning serveeri
“bolognese” kastme, hakitud peterselli ja riivitud parmesaniga.