Rukkikamakoorikus baklažaan
- 700 g baklažaani
- 1 muna
- 2 sl jahu
- 1 dl Tartu Mill’I rukkikamajahu
- soola
- õli praadimiseks
Tomatikaste:- 1 sibul
- 4–5 küüslauguküünt
- 400 g purustatud tomateid
- 2 sl palsamiäädikat
- soola
- suhkrut
- Cayenne’i pipart
- paprikapulbrit
Retsept raamatust “Kama – Eesti rahvustoit”
Kama sobib väga hästi paneerimiseks ja on selles rollis hoopis mõjusam kui jahu või riivsai. Kamas võib paneerida muidki köögivilju, näiteks kõrvitsat või suvikõrvitsat.
Lõika baklažaan umbes 1 cm paksusteks viiludeks. Klopi muna lahti.
Pane taldrikule jahu ja maitsesta soolaga. Paneeri baklažaaniviile kõigepealt jahus, siis kasta munasse ja siis paneeri kamajahus. Hoia pool tundi külmkapis.
Vahepeal koori ja haki sibul ja küüslauguküüned ning kuumuta pannil õlis pehmeks. Lisa tomatikonserv ja palsamiäädikas ning hauta kaane all nõrgal kuumusel 8 minutit. Maitsesta soola, suhkru, Cayenne’i pipra ja paprikapulbriga.
Prae baklažaaniviilud rohkes õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Serveeri tomatikastmega.
Foto: Jaan Heinmaa
