Näkileivad kohupiimamäärdega 16tk
- 300 g Kalewi rukkikroovjahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl soola
- 2 dl vett
- 1 dl Kalewi rapsiõli + veidi taina määrimiseks
- 1 tl köömneid
- 1 tl koriandriseemneid
- 4 sl seemnesegu
- Kohupiimamääre:
- 2 dl maitsestamata kohupiima
- 1-2 küüslauguküünt
- 1 tl soola
- 2 sl hakitud murulauku
Sega jahu soola ning küpsetuspulbriga, lisa vesi, õli ja köömned –koriandriseemned ning sõtku ühtlaseks. Jaga tainas kaheks ja rulli mõlemad pooled kahe küpsetuspaberi vahel u 2mm paksuselt lahti, nii et see mahuks küpsetusplaadile. Eemalda pealmine paber, hõõru tainas kergelt õliga kokku ja puista sellele ühtlaselt laiali seemnesegu. Suru seemned käte abil kergelt tainasse. Soovi korral tõmba noa abil mööda tainast kerged jooned, mille järgi on hiljem hea leiba sobiva suurusega tükkideks murda. Küpseta 200-kraadises ahjus u 20 minutit, kuni leib on äärtest kergelt jumekas. Lase jahtuda ja murra seejärel tükkideks.
Kohupiimamäärde valmistamiseks riivi küüslauguküüned ja haki murulauk ning sega kohupiimaga. Maitsesta soolaga. Serveeri koos krõbeleibadega.
