KAMA

Mustika Kamarullbiskviit

20 inimesele
  • 5 muna
  • 1,75 dl suhkrut
  • 2 spl vaniljesuhkrut
  • 1,5 dl kartulijahu
  • 0,75 dl kama

  • TÄIDIS JA KATE
  • 2,5 dl vahustuvat vaniljekastet
  • 250 g kohupiimapastat või kohupiima
  • 1/2 dl suhkrut
  • 1 spl vaniljesuhkrut
  • 0,5 dl kama
  • 5 dl mustikaid (või teisi suvemarju)

  • KAUNISTUSEKS
  • 2 dl värskeid mustikaid või muid värskeid marju

Kuumuta ahi 225 kraadini. Aseta õliga määritud küpsetuspaber plaadile.

Vahusta munad ja suhkur tugevaks vahuks. Sega kartuli- ja kamajahu ning seejärel lisa õrnalt segades muna-suhkru vahtu. Pane taigen ühtlase kihina pannile. Küpseta 6-7 minutit.

Pane lauale puhas köögirätik ja kata see küpsetuspaberiga. Puista küpsetupaberile tuhkruhkrut. Keera valmisküpsetatud biskviit ettevaatlikult pealmise poolega küpsetuspaberile ja lase jahtuda. Köögirätik imeb jahtuvast biskviitpõhjast eralduva niiskuse endasse.

Vahusta külmutuskapi temperatuuril vaniljekaste tugevaks vahuks. Lisa vahustatud vaniljekastmele kohupiim, suhkur ja kama, samaaegselt vahtu edasi vahustades. Määri pool täidisest biskviitpõhjale ja raputa mustikaid või muid värskeid marju peale.

Veereta biskviit ettevaatlikult rulliks, kasutades küpsetuspaberit ja rätikut. Jäta valmis rull tihedalt ümber pandud küpsetuspaberi sisse. Pane külmutuskappi paariks tunniks seisma.

Aseta tahenenud rullbiskviit kandikule ja kata teise poolega kattest. Raputa mustikad peale.

Foto: Sergei Didõk

Vaata ka lihtsaid kamaretsepte:

Kontakt

Tartu Mill AS
Väike kaar 33, Tartu 50406, Eesti
Telefon +372 7 428 807
Faks +372 7 425 695
E-post: info@tartumill.ee

Jälgi meid sotsiaalmeedias