Muskaatkõrvitsa ja brokkoli pasta pecorino juustu, mozzarella ja toorsuitsusingiga
2 inimesele
- 200 g pennesid
- 250 g muskaatkõrvitsat
- 250 g brokkolit
- 2 küüslauguküünt
- 1 rosmariinioks
- 80 g toorsuitsusinki
- 60 g mozzarellat veel
- 40 g pecorino juustu
- peterselli
- soola, pipart
- suts valget veini,
Keeda tükkideks lahtiharutatud brokkoli pehmeks ja aseta kõrvale. Puhasta ja koori muskaatkõrvits, lõika 2×2 cm suurusteks kuubikuteks ja prae oliiviõlis pehmeks. Lisa hakitud rosmariin, brokkoli ja küüslauk. Sega nii, et brokkoli läheks pisut katki. Lisa suts valget veini. Maitsesta soola ja pipraga. Vahepeal keeda pasta.
Lase 1,5 l vett potis keema, lisa sool ja penned. Selle pastatüübi puhul soovitaksin pennesid keeta vaid 5 min. Siis jääb tekstuur mõnusalt krõmps ehk “al dente”.
Lisa penned brokkolile ja kõrvitsale. Kuumuta ja sega hästi läbi. Lisa riivitud pecorino ja hakitud petersell. Serveeri pasta viilutatud toorsuitsusingi ja rebitud mozzarellaga.
