Maccheroni Lisci vürtsikalt ja Toskaanapäraselt
- 200 g maccheroni lisci’sid
- 200 g sealiha strogonovi
- lõike või sea välisfileed
- 1 sibul
- 3 küüslauguküünt
- 3 kuivatatud peperoncinot
- või pool värsket tšillit
- 1⁄2 kl valget veini
- 1 purk ehk 400 g purustatud
- tomateid
- soola, suhkrut
- värsket basiilikut
- 6-8 tk kalamata oliive, kivita
- külmpressitud oliiviõli
- serveerimiseks parmesani
- juustu
Pruunista oliiviõlis sealihalõigud, lisa viilutatud sibul, hakitud küüslauk ja purustatud peperoncinod või hakitud tšilli. Pruunista veel paar minutit, maitsesta liha soolaga ja lisa vein. Hauta minu- tike ja lisa purustatud tomatid. Hauta kastet tasasel tulel umbes 40 min. Mina lisasin vahepeal sutsu vett, muidu muutub kaste liiga paksuks. Kontrolli vahepeal maitsestust ja lisa vajadusel veel soola ja tomati happesuse balansseerimiseks veidi suhkrut.
Kui liha on pehme ja pada rahulikult 40 min muhisenud, keeda valmis pasta. Kalla potti 3 l vett ja lase keema tõusta. Lisa 1 sl soola ja viska pasta vette. Keeda 7 min ehk kuni pasta on al den- te. Nõruta ja jaota pasta kahe taldriku vahel. Lisa kastmele pu- ruks rebitud basiilik, sega läbi ja jaota kahe taldriku vahel. Puista üle poolitatud kalamata oliivide ja värskelt riivitud parmesaniga. Piserda peale kvaliteetset külmpressitud oliiviõli ja söö kuumalt!
