HELBED

Maasika-kookose hommikukook

X inimesele
  • 1 klaas maasikatega hommikuhelbeid
  • 1 klaas kiirkaerahelbeid
  • 1/3 klaasi jahu
  • 1 klaas kookoshelbeid
  • ¾ klaasi mett (või vahtrasiirupit)
  • ¼ klaasi vett
  • 1 spl maisitärklist
  • ½ klaasi maasikaid (purustatud)
  • 3 klaasi maasikad (viilutatud)
  • Kaunistuseks 1 klaas maasikatega hommikuhelbeid (purustatud)

Ettevalmistusaeg: 15 min
Küpsetusaeg: 10 min

1. Eelsoojenda ahi 200 kraadini
2 Kata 24 cm läbimõõduga koogivorm või või õliga
3. Purusta hommikuhelbed. Selleks void kasutada ZIP lukuga kilekotti ja taignarulli.
4. Sega korralikult kausis purustatud hommikuhelbed, kaerahelbed, jahu, kookos ja mesi.
5. Suru segu ühtlase kihina koogivormi. Kasuta selleks võiga kokku määritud spaatlit või kui teed seda käega, siis tee oma sõrmed enne õli või võiga kokku.
6. Küpseta 8-10 minutit, kuni koogipõhi on saanud kuldpruuniks.
Lase täielikult jahtuda

7. Valmista maasikakaste segades vee ja maisitärklise mikroahju kindlas kausis.
8. Sega kuni ained on täielikult segunenud
9. Sega sisse purustatud maasikad ja kuumuta mikrolaineahjus 30-40 sekundit või kuni kaste on pakseneenud.
10. Jaota kaste ühtlaselt jahtunud koogipõhjale
11. Kata maasikalõikudega ja hoia külmkapis 20-30 minutit.
12. Kaunista purustatud maasikahommikuhelvestega ja ongi serveerimiseks valmis.

Vaata ka teisi helveste retsepte:

Kontakt

Tartu Mill AS
Väike kaar 33, Tartu 50406, Eesti
Telefon +372 7 428 807
Faks +372 7 425 695
E-post: info@tartumill.ee

Jälgi meid sotsiaalmeedias