Lõhepasta ahjukõrvitsa ja fenkoliga
- 200 g fusillisid
- 150 g värsket lõhefileed
- ½ fenkolit
- 150-200 g muskaatkõrvitsat
- tilli
- 200 ml vahukoort
- valget veini
- oliiviõli
- soola, pipart
Koori ja puhasta kõrvits ning lõika umbes 2 x 2 cm suurusteks kuubikuteks. Kuumuta ahi 200 kraadini, aseta kuubikud ahjuplaadile, piserda oliiviõliga ning maitsesta soolaga. Küpseta umbes 20 minutit ehk kuni kõrvits on pealt ilus kuldne.
Lase 1,5 l vett potis keema. Haki fenkol väikesteks kuubikuteks. Eemaldalõhel nahk ja luud, kasutades pintsette. Lõika filee umbes 2×2 cm suurusteks kubikuteks. Kuumuta pannil 1 sl õli ja pruunista selles fenkol. Tõsta fenkol kõrvale. Samal ajal kalla fusillid keevasse soolatud vette. Keeda “al denteks” ehk jäta pasta tekstuur parajalt krõmpsuks. Selle pasta puhul piisab 5 minutist.
Prae lõhetükid kergelt pruuniks, lisa praetud fenkol ja küpsetatud kõrvitsakuubikud. Lisa suts valget veini, kuumuta ja lisa koor. Kuumuta veel minutike ja lisa nõrutatud fusillid. Sega läbi ja maitsesta soola, pipra ning värske tilliga.
