Linguine’id värske tomati ja küüslaugu kastme, oliiviõli, kapparite, parmesani, mozzarella juustu ja toorsuitsusingiga
- 200 g linguine’isid
- 4-5 keskmise suurusega tomatit
- 2 küüslauguküünt
- jupp tšillit
- 1 sl kappareid
- basiilikut
- oliiviõli
- suts valget veini
- soola, pipart
- 20 g parmesani
- 1 pall mozzarellat
- 6 viilu toorsuitsusinki
Lase potis umbes 1 l vett keema. Lõika tomatitele terava noaga sisse rist, eemalda rohelised sabad ja pane tomatid keevasse vette. Lase 10-20 sekundit kuumas veel olla ja võta välja. Lase tomatitel pisut jahtuda ja eemalda koor. Tükelda tomatid ja haki küüslauk ning tšilli. Kuumuta pannil ohtralt ehk ca 5-6 sl oliiviõli ja lisa küüslauk ning tšilli. Pruunista minutike ja lisa tomatid. Jäta kaste vaiksel tulel podisema. Vahepeal lisa suts valget veini. Keeda pastat soolaga maitsestatud vees 7 minutit al dente’ks. Lisa kastmele basiilik ja kapparid, maitsesta soolaga, sega läbi ja lisa pasta. Kuumuta minutike ja eemalda pann tulelt. Lisa riivitud parmesan ja kontrolli maitsestust. Serveeri pasta tükkideks rebitud mozzarella juustu ja viilutatud toorsuitsusingiga.
Lisa veel natuke head oliiviõli ja värskelt jahvatatud pipart.
