La Fresca aasiapärase toorjuustuga kama-kartuli rattad
- 0,5 kg kartuleid
- 120 ml piima
- 0,5 tl soola
- 2 muna
- 1 dl Tartu Mill’i kamajahu
- 1 dl nisujahu
- hakitud lehtpeterselli
Serveerimiseks:- maitsestatud toorjuustu
Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees ja lisa soe piim. Tambi tugevaks püreeks ja lisa munad. Sega korralikult ja lisa kama- ja nisujahu. Vajadusel maitsesta soolaga ja lisa hakitud petersell. Vormi märgade kätega kanamuna- suurused pallid ja vajuta need lapikuks. Küpseta 225°C juures 15 minutit. Seda toitu võib pakkuda lisandiks mõnele kalaroale või süüa lihtsalt hapukoorega.
Sama retsepti järgi võid valmistada ka suupisteid. Selleks tuleb teha vaid väiksemad koogikesed ja suitsukalast võib neile peale teha kas salati või vahu.
Foto: Jaan Heinmaa
