Koorene tomatipasta parmesani, küüslaugu ja basiilikuga 2-le
2 inimesele
- 200 g spagette
- 500 g tomatit
- 2-3 küüslauguküünt
- 200 ml vahukoort
- oksake värsket rosmariini
- 30-40 g parmesani juustu
- soola, pipart
- värsket basiilikut
- oliiviõli,
Lase potis umbes liiter vett keema tõusta ja pista tomatid minutiks kuuma vette. Võta tomatid veest välja, koori ära ja lõika kuubikuteks. Keeda spagetid 2 liitris soolaga maitsestatud vees al denteks. Samal ajal kui spagetid keevad, kuumuta pannil oliiviõli ja prae tomatid küüslaugu ja rosmariiniga kergelt läbi. Lisa vahukoor ja riivitud parmesan. Lase vedelikul poole võrra kahaneda. Lisa kastmele spagetid ning puruks rebitud basiilik. Sega kõik korralikult läbi, kuumuta minutike ja maitsesta vajadusel soolaga. Serveeri pasta värskelt jahvatatud pipra ja parmesanilaastudega.
