Koorene külmsuitsutatud võikala pasta kapparite, porru, päikesekuivatatud tomatite ja punase sibulaga 2-le
2 inimesele
- 200 g fusillisid
- 100 g külmsuitsuvõikala
- jupp porrut
- ca 90 g
- 2 tl kappareid
- 200 ml vahukoort
- suts valget veini
- paar viilu punast sibulat
- soola, pipart
- murulauku
- 50-60 g päikesekuivatatud tomateid
- oliiviõli
- oks värsket rosmariini,
Keeda fusillid soolaga maitsestatud 2 liitris vees al denteks. Samal ajal valmista kaste. Pese porru hoolikalt puhtaks ja viiluta ratasteks. Kuumuta pannil oliiviõli ja prae porru koos rosmariiniga kergelt läbi. Lisa kapparid, tükeldatud kuivatatud tomatid ja suts veini. Lase alkoholil pisut aurustuda ning lisa koor ja tükeldatud suitsukala. Kuumuta kastet kuni 1/3 vedelikust on kahanenud. Lisa fusillid ja hakitud murulauk. Sega kogu kupatus korralikult läbi, kuumuta minutike ja maitsesta soola ja pipraga. Serveeri pasta hakitud värske punase sibulaga.
