Kohupiima-kamatiramisu astelpajumarjadega
4 inimesele
- 500 kohupiimapastat
- 2 dl tuhksuhkrut
- 1 tl vanill- või vanilliinsuhkrut
- 1 dl kamajahu
- 2 dl rõõsk koort (35%)
- 150 g Savoiard või
- Ladyfinger küpsiseid.
IMMUTAMISEKS- 2 dl espresso
- 2 spl liköör Vana Tallinn
VAHELE- 2 dl astelpajumoos või astelpajumarjad
- 3 spl tuhksuhkrut
- Kaunistuseks: kakaopulbrit, astelpajumarjad või meliss
Kiire ja lihtne magustoit, millele lisab põnevat maitset kamajahu. Astelpajumoosi võid asendada külmutatud astelpajumarjadega.
Valmistamisaeg 20 minutit + 6 tundi kuni üle öö külmkapis
Vahusta koor. Sega omavahel kohupiim, tuhk- ja vanillsuhkur, kamajahu ja vahustatud koor. Sega espresso ja liköör. Tõsta neljandik kohupiimasegust kausi põhja. Kasta küpsised ükshaaval kohvisegusse ja lao kohupiimasegu peale. Kata astelpajumoosi või tuhksuhkruga segatud astelpajumarjadega. Tee nii mitu kihti, kuniks jätkub küpsiseid ja kreemi. Kata kauss toidukilega ja hoia külmkapis 6 tundi kuni üle öö. Serveerimisel puista peale kakaopulbrit ja kaunista melissiga.
Allikas: toidutare.ee. Autor: Angeelika Kang. Foto: Angeelika Kang
