Karamellised krõbedad kaerahelbed kohupiimakreemi ja marjadega
- Krõbedad kaerahelbed:
- 100 g täistera kaerahelbeid
- peotäis mandlilaaste
- 1 tl jahvatatud kaneeli
- 2 sl (pruuni) suhkrut
- 2 sl vedelat mett, vahtra- või suhkrusiirupit
- 3 sl õli
Kohupiimakreem:- 200 ml vahukoort
- 3 sl suhkrut
- 300 g vanillimaitselist kohupiimapastat
- maasikaid vm meelepäraseid
- marju (vaarikaid,
- mustikaid,
- sõstraid)
Sega kuivained omavahel läbi. Seejärel lisa mesi või siirup ja õli ning sega korralikult läbi. Laota kaerahelbed ühe kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta ahjus 160 kraadi juures u 30 minutit paaril korral segades, kuni kaerahelbed on muutunud kuldpruuniks. Lase jahtuda.
Vahusta vahukoor suhkruga tugevaks vahuks. Sega kohupiimapasta õrnalt vahu hulka. Laota kreem kihiti röstitud kaerahelvestega kuue magustoidukausi või -pokaali vahel. Kaunista maasikate või muude marjadega. Marju võid ka kihtide vahele panna.
Nõuanne: * Kui mesi on tahke, siis sulata seda madalal kuumusel, et see vedelaks muutuks. * Kui kasutad sügavkülmutatud marju, siis sulata ja nõruta need enne. Talvisel ajal sobivad selle desserdi sisse ka nõrutatud kompotikirsid ja granaatõunaseemned.
Retsepti ja foto autor Silja Luide
