KAMA

Karamellise kamaga pidukook

12 inimesele
  • 200 g Digestive-küpsised
  • 100 g Või
  • 3 spl Riivleib
  • 2 spl Kamajahu

  • TÄIDIS
  • 2 dl Riivleib
  • 1 dl Suhkur
  • 3 spl Kamajahu
  • 4 dl Rõõsk koor 35%-line
  • 1 dl Suhkur
  • 100 g Valge šokolaad
  • 300 g Kohupiim (kreemine)
  • 6 tk Želatiinileht

  • KATE
  • 300 g Mustikas
  • 4 tl Suhkur
  • 0.5 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
  • 2 tk Želatiinileht,

See on kaunis pidukook, mille peab päev varem valmis tegema. Leiva ja kama karamellimustriga täidis kannab uhket tumedat mustikakangast, milles meenutused suvisest korjamisrõõmust ja -vaevast.

Valmistusaeg: 20-40 min+ 24 tundi külmikus

Suru kaeraküpsised katki pudrunuiaga, kasuta köögikombaini või lase sõrmedel käia. Lisa küpsisepurule riivleib ja kama ning vala peale sulatatud või. Mudi segu märja liiva sarnaseks ning suru küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm Ø koogivormi põhja. Tõsta vorm külma. Rösti kuival pannil riivleib, suhkur ja kamajahu. Sega pidevalt, kuni tulemus on sõmer ning karamelliselt lõhnav. Lase jahtuda.

Vahusta vahukoor suhkruga. Sulata valge šokolaad veevannis ning sega vanillimaitselise kohupiima hulka. Sega vahustatud vahukoor, kohupiim ja leivapuru üheks massiks. Pane želatiinilehed viieks minutiks külma vette paisuma. peale paisumist sulata segu vesivannil üles. Vala želatiinilahus vahukoore-kohupiimasegule ja sega. Kummuta täidis koogi põhjale. Silu pealt ning aseta umbes 12 tunniks külmikusse.

Sulata mustikad sõela sees ja kausi kohal. Paisuta kaks želatiinilehte ning sulata kuuma vee vannil vedelaks. Maitseks lisa suhkrut, sidrunimahla ja mustikatest nirisenud sulamahla. Sega läbi. Vala mustikad koogile (kook peab olema vormis!) ning želatiinilahus peale. Aseta kook külmikusse tagasi ja serveeri mõne tunni möödudes.

Allikas: toidutare.ee. Autor: Maru. Foto: Hele-Mai Alamaa

Vaata ka lihtsaid kamaretsepte:

Kontakt

Tartu Mill AS
Väike kaar 33, Tartu 50406, Eesti
Telefon +372 7 428 807
Faks +372 7 425 695
E-post: info@tartumill.ee

Jälgi meid sotsiaalmeedias