Kanasalat artišoki ja praetud porruga
- 100 g Puntine Grandi pastat
- 150 g kanafileed
- 1 porru
- 100 g artišokke õlis
- 2-3 sl majoneesi
- 1 sl oliiviõi
- peterselli
- basiilikut
- soola, pipart
- 2 muna
- 1 sl valgeveiniäädikat
- 1 sl seedermänniseemenid röstitud
Lase 1,5-2 l vett keema, lisa 1 tl soola ja keeda puntined al denteks.
Soovitaksin keeta 10 min, mitte rohkem. Nõruta, piserda üle oliiviõliga, sega ja jäta jahtuma. Jahtunud pastale lisa majonees ja hakitud petersell ja puruks rebitud basiilik. Maitsesta soola ja pipraga.
Aja uuesti 1 l vett keema, lisa valgeveini äädikas ja sool. Löö muna väikesesse tassi lahti, sega vett lusikaga nii, et tekiks keeris ja lase ettevaatlikult muna keerisesse. Keeris viib muna kaasa ja vormib ta ümmarguseks. Keeda 6 min, lisa teine muna ka. Kui sa ei ole veel nii proff selles asjas, siis tee ühekaupa. Jäta munad paberile nõrguma.
Prae ühel pannil tükeldatud kana ja teisel viilutatud porru. Maitsesta mõlemad soola ja pipraga.
Aseta kahte kaussi võrdne kogus pastat, peale porru, kanatükid, õlist nõrutatud artišokid, munad, seedermänniseemned ja hakitud petersell. Lase hea maitsta!
