Kamatrühvlid
- 50 g kuivatatud jõhvikaid
- immutamiseks Vana Tallinna likööri
- 250 g mascarponet
- 3 sl kamajahu
- 3 sl suhkrut
- 150 g 70%-list šokolaadi,
Kaunistuseks kuivatatud jõhvikaid ja saialille või rukkilille kuivatatud õielehti.
Vala jõhvikatele nii palju likööri, et nad oleksid kaetud. Lase paar tundi seista. Siis nõruta jõhvikad ja haki väiksemateks tükkideks. Sega täidise jaoks mascarpone, jõhvikatükid, kama, suhkur. Lisa paar teelusikatäit jõhvikate immutusvedelikku. Vormi saadud massist klassikalise trühvli suurused pallikesed.
Seda on mugav teha laual, lahtise peopesaga pallikesi veeretades. Tõsta pallid fooliumile ja sellega külmkappi umbes pooleks tunniks tahenema.
Kui šokolaad on poodi ununenud või ei ole aega sulatada ja glasuurida, siis võib pallikesi veeretada näiteks kama-suhkru-kaneeli segus.
Šokolaadikatte tegemiseks sulata šokolaad veevannil.
Võta kuiv ja puhas kuumakindel kauss ja tükelda sinna šokolaad nii peeneks kui võimalik. Kuumuta kastrulis vett auramiseni. Tõsta kastrulile šokolaaditükkidega kauss. Jälgi, et kausi põhi ei puutuks veega kokku, šokolaadi sulatab ainult kuum aur! Sega šokolaadi sulamise ajal spaatli või lusikaga.
Kohe, kui šokolaad on sulanud, tõsta kauss kuuma auru kohalt ära.
Kasta sulatatud šokolaadi sisse ükshaaval külmast võetud pallid ja tõsta küpsetuspaberile hanguma. Kaunista soovi kohaselt. Hoia komme külmkapis.
Autor: Mari-Liis Ilover | Allikas: siitnurgastjasealtnurgast.blogspot.com
