Kamatoru
12 inimesele
- 3 dl Tartu Mill’i kamajahu
- 2 spl kakaopulbrit
- 2 dl hapukoort või vahukoort
- 1 dl suhkrut
- 100 g võid
- 1 dl rosinaid
- 150 g marmelaadi tükikesi
- 2 dl paksemat magushaput moosi
- paneerimiseks kookoshelbeid
Valmistusaeg: 20-40 min + 24 tundi külmikus.
Sega kausis kamajahu, kakaopulber, suhkur, sulatatud või ning hapukoor/vahukoor ühtlaseks massiks. Laota ristkülikukujuliselt u 1 cm paksuselt toidukilele, millele on ohtralt riputatud kookoshelbeid. Raputa peale pestud rosinad, marmelaadi tükid ja nirista veidi punast värvi moosi.
Nüüd alusta kile abiga rullikeeramist ja jälgi, et toru jääks ühtlaselt helvestega kaetuks. Sulge kile otstest ja aseta külmkappi vähemalt ööks seisma. Serveerimisel lõika viilud vette kastetud õhukeseteralise noa abil. Sobib peolauale kohvi kõrvaseks.
Foto: Jaan Heinmaa
