Kamapõhjal kapsa-kodujuustupirukas
- Põhi:
- 250 g võid
- 250 g kodujuustu
- 2,75 dl Tartu Mill’i kamajahu
- 2,75 dl nisujahu
- 0,5 tl soola
- 1 tl suhkrut
- 200 g riivjuustu
Täidis:- 1,25 kg valget peakapsast
- 4 muna
- 2 dl hapukoort
- 1 tl soola
- 1 tl suhkrut
- musta pipart
Retsept raamatust “Kama – Eesti rahvustoit”
Kamajahu sobib suurepäraselt ka pirukatainasse, täiendades oma maitsega mahedat kapsatäidist.
Hõõru toasoe või ja kodujuust ühtlaseks. Lisa jahud, sool ja suhkur ning sega ühtlaseks tainaks. Keera tainas toidukilesse ja pane vähemalt pooleks tunniks külmkappi.
Haki kapsas peeneks ja hauta väheses vees poolpehmeks (umbes 20–25 minutit). Maitsesta soola, suhkru ja tilliga ning nõruta sõelal kuivaks.
Kui soovid pirukale kaunistusribasid, pane veerand tainast kõrvale. Ülejäänud tainas suru ahjuplaadi (60×40 cm) põhja ja äärtele.
Jaga nõrutatud kapsas ühtlaselt tainale. Riivi juust ja puista kapsale. Sega munad ja hapukoor, maitsesta vähese soola ja pipraga ning vala ühtlaselt kattele.
Küpseta 200°C ahjus 20–30 minutit.
Foto: Jaan Heinmaa
