KAMA

Kama-juustukook

6 inimesele
  • PÕHI
  • 50 g Või
  • 100 g Digestive'i küpsised

  • TÄIDIS
  • 4 tk Muna
  • 3 dl Rõõsk koor 35%
  • 1 tk Sidrun (suur värskelt pressitud mahl)
  • 2 dl Suhkur
  • 400 g Toorjuust (maitsestamata)
  • 4 tl Vanillsuhkur
  • 3 sl Kamajahu
  • 3 tl Želatiin
  • 3 sl Vesi

Mahedamaitseline juustukook, mis on tarretatud želatiini abil. Soovi korral paku kõrvale maasikatest või vaarikatest valmistatud suhkruga püreed. Hästi sobivad selleks ka külmutatud marjad.

Valmistusaeg: kuni 20 min + 4 kuni 12 tundi külmikus

1. Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Vooderda 26 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ja suru küpsisesegu selle põhja. Pane täidise valmistamise ajaks külma.

2. Vahusta munavalged kõvaks valgeks vahuks. Vahusta vahukoor vanillsuhkruga. Vahusta munakollased suhkruga tugevaks vahuks. Lisa munakollasevahule toasoe toorjuust ja vahusta kohevaks vahuks. Lisa sidrunist pressitud mahl ja kamajahu.

3. Paisuta želatiin 3 sl vees ja sega veidi jahtunult vahustades toorjuustuvahu hulka. Lisa kiirelt segades ka vahustatud koor ja munavalgevaht. Tõsta 24 cm läbimõõduga vormi ja pane neljaks tunniks kuni üle öö külma.

Allikas: toidutare.ee. Autor: Lia Virkus. Foto: Jaan Heinmaa

Vaata ka lihtsaid kamaretsepte:

Kontakt

Tartu Mill AS
Väike kaar 33, Tartu 50406, Eesti
Telefon +372 7 428 807
Faks +372 7 425 695
E-post: info@tartumill.ee

Jälgi meid sotsiaalmeedias