Juustune lillkapsa-pastavorm
- 250 g ditali lisci-sid
- 400 g värsket lillkapsast
- peterselli
Bešamel-juustukaste: - 50 g võid
- 50 g jahu
- 500 ml piima
- 30 g riivitud parmesani
- 30 g riivitud juustu (Gouda, Emmentaal, Cheddar vms)
Lammuta lillkapsas väiksemateks õisikuteks ja keeda kerges soolvees 10-15 min pehmeks.
Samal ajal keeda pasta. Kalla potti 3 l vett ja lase keema tõusta. Lisa 1 sl soola ja viska pasta vette. Keeda 7 min ehk kuni pasta on al dente. Nõruta ja kalla võiga määritud ahjuvormi. Peale aseta lillkapsaõisikud.
Valmista kaste. Sulata potis või ja lisa jahu. Tekib pastalaadne mass. Lisa jaohaaval ja samal ajal vispliga segades hulka piima. Kui kogu piim on ära kallatud ja kaste on ühtlane, lisa riivitud juustud. Sega kuni kõik juustutükid on sulanud. Kalla kaste pasta ja lillkapsa peale. Küpseta vormi 200 C juures umbes 20 min ehk kuni vormi pealispind on ilus kuldne. Serveeri värskelt jahvatatud pipra ja hakitud peterselliga.
*seda vormi võid valmistada vastavalt maitsele kas singi, kala, muude köögiviljade ja ürtidega. See siin on baasretsept, mis mait- seb alati kõigile, välja arvatud lillkapsa mitte-sööjatele… Meeldib väga lastele!
