HELBED

Eriti mõnus krõbe müsli

  • 220 g täistera kaerahelbeid 1 sl linaseemneid 0,5 tl soola 1-2 tl jahvatatud kaneeli 1 dl mett või suhkru(roo)
  • siirupit
  • 3 sl oliivi-, viinamarjaseemne- vm
  • meelepärast neutraalse
  • maitsega õli
  • 3 sl pruuni suhkrut
  • 130 g mandleid või pähkleid
  • 50 g kõrvitsa- või
  • päevalilleseemneid
  • 100 g kuivatatud jõhvikaid,
  • kirsse või rosinaid

Sega kaerahelbed, linaseemned, 0,5 tl soola ja kaneel kausis ning lisa 2-2,5 dl kuuma vett. Sega läbi ning lase seista seni, kuni siirupi keema lased. Siirupi jaoks aseta mesi või suhkru(roo)siirup, 2 sl õli ja 2 sl suhkrut potti ning kuumuta segades keemiseni. Lisa kaerahelbesegule ja sega läbi. Laota küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile ja küpseta ahjus 150 kraadi juures paar-kolm korda segades u 50-60 minutit, kuni kaerahelbed on muutunud kuldpruuniks ja krõbedaks. Lase täielikult jahtuda.

Tõsta ahju temperatuur 180 kraadini. Sega ülejäänud 1 sl õli ja 1 sl suhkrut jämedalt hakitud mandlite või pähklite ja kõrvitsa- või päevalilleseemnetega ning laota küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile. Küpseta aeg-ajalt segades u 10-12 minutit kuni segu hakkab kergelt kuldseks muutuma. Lase pähkli-seemnesegul samuti täielikult jahtuda.

Sega mõlemad jahtunud segud kuivatatud jõhvikate, kirsside või rosinatega ja aseta müsli õhukindlalt suletavasse purki. Sellest kogusest saad u 1,5 l müslit. Serveeri koos maitsestamata jogurti, kohupiimakreemi või keefiri ja värskete marjadega. Tarbi kahe nädala jooksul.

Retsepti ja foto autor Silja Luide

Vaata ka teisi helveste retsepte:

Kontakt

Tartu Mill AS
Väike kaar 33, Tartu 50406, Eesti
Telefon +372 7 428 807
Faks +372 7 425 695
E-post: info@tartumill.ee

Jälgi meid sotsiaalmeedias