KALEW

Vaniljesuhkru küpsised

neljale inimesele
  • 2 ¾ klaasi KALEWi jahu
  • ½ tl soola
  • ¼ tl küpsetuspulbrit
  • 230 g toatemperatuuril võid
  • 1 ⅓ klaasi suhkrut
  • 1 muna
  • 2 tl vaniljeekstrakti või vaniljesuhkrut või tuhksuhkrut,

Kata küpsetuspann küpsetuspaberiga. Kuumuta ahi temper- atuurini 180 C. Sega jahu, sool ja küpsetuspulber kausis kokku, kuni komponendid on kenasti segunenud. Lisa teise kaussi toasoe või ja suhkur. Vahusta mikseriga mõnusaks kergeks vahuks. Lisa muna, vanilje ekstrakt ja vahusta vaiksel kiirusel edasi, kuni ained on segunenud. Lisa kolmes etapis kuivained, vahepeal puulusikaga segades. Sega kuni saavutad ühtlase massi. Kui puulusikaga segamine läheb raskeks, siis sõtku taigen kätega ühtlaseks. Siis tee taigen palliks ja kata kilega. Jahuta taignat külmutuskapis paar tundi. Aseta küpsetusp- aber tasasele pinnale, raputa peale tuhksuhkrut ja rulli taigen tuhksuhkrul ühtlaseks. Rullitud taigna paksus võiks jääda ca 0,5 cm. Nüüd rulli mustrilise taignarulliga peale muster.

Kasutades küpsisevorme, lõika küpsised välja. Aseta küpsised ettevalmistatud pannile ja lase toatemperatuuril seista umbes 10 minutit. Enne küpsiste ahjupanekut puista küpsistele vaniljesuhkut. Siis aseta pann ahju. Ahju kuumus peab olema 180 C. Lase küpseda umbes 10-12 minutit. Tõsta küpsised jahtuma. Jahtunud küpsistele puista peale tuhksuhkrut.

Kontakt

Tartu Mill AS
Väike-Kaar 33, Tartu 50406, Eesti
Telefon +372 7 428 807
Faks +372 7 425 695
E-post: info@tartumill.ee

Jälgi meid sotsiaalmeedias