HELBED

Riisihelbepuder kookose ja karamelliseeritud banaanidega

  • 100 g riisihelbeid
  • 4 dl piima
  • 0,25 tl soola
  • 1 suur või 2 väiksemat
  • banaani
  • 2 sl kookosõli
  • 2 sl vahtrasiirupit või mett
  • 0,5 tl jahvatatud kaneeli
  • peotäis kooshelbeid
  • või -laaste või mõlemat

Aseta helbed piima ja soolaga potti ning keeda 2 minutit. Aseta potile kaas ja lase 3 minutit seista.

Viiluta banaan. Kuumuta kookosõli pannil keskmisel kuumusel, lisa siirup või mesi ja kaneel ning lase natukene aega õrnalt küpseda kuni segu on kergelt vahune ja mullitav. Lisa banaaniviilud ning prae neid segus mõlemalt poolt mõned minutid. Sega pool banaanisegust pudru hulka ja jaota puder kahe kausi vahel. Ülejäänud pool banaanidest koos pannil oleva karamelliga aseta pudruportsudele. Puista peale kooshelbed ja/või – laastud ning naudi kohe kas külma piima või kuuma kohviga.

Vaata ka teisi helveste retsepte:

Kontakt

Tartu Mill AS
Väike-Kaar 33, Tartu 50406, Eesti
Telefon +372 7 428 807
Faks +372 7 425 695
E-post: info@tartumill.ee

Jälgi meid sotsiaalmeedias