PASTA

Penned Osso Bucco raguuga

2 inimesele
  • 200 g pennesid
  • 1 veisekoot ehk osso bucco
  • 1 porgand
  • 1 sellerivars
  • ½ väikest sibulat
  • 2 peperoncinot
  • 2-3 loorberilehte
  • 1 klaas punast veini
  • 600 g purustatud tomateid (purgis)
  • sool, suhkur
  • värske basiilik
  • 1 väiksem baklažaan või pool suuremat
  • 2 küüslauguküünt
  • parmesani
  • oliiviõli,

Tükelda porgand, sibul ja seller. Pruunista oliiviõlis. Lõika veisekoodilt ümbritsev kelme ning lisa koot köögiviljadele. Pruunista mõlemalt küljelt. Lisa purustatud peperoncino, loorberilehed, punane vein ja purustatud tomatid. Lase kastmel tasasel tulel umbes 2 tundi haududa kuni liha pudeneb kondilt. Mida kauem, seda parem kaste tuleb…. Vahepeal kontrolli, kas vedelikku on piisavalt. Kui kaste tundub liiga paks, liiga redutseerunud, siis lisa natuke vett. Purusta pehme liha kahvliga väiksemateks tükkideks. Kõige lõpus maitsesta kaste soola ja näpuotsatäie suhkruga. Eemalda loorberilehed.

Lõika baklažaan kuubikuteks ja haki küüslauk. Kuumuta pannil oliiviõli ja prae baklažaan ilusaks kuldseks. Lisa küüslauk ning maitsesta soola ja pipraga. Lisa baklažaanid osso bucco kastmele ning maitsesta kogu kupatus värske basiilikuga.
Lase 1,5 l vett potis keema, lisa sool ja penned. Selle pastatüübi puhul soovitaksin pennesid keeta vaid 5 min. Siis jääb tekstuur mõnusalt krõmps ehk “al dente”.
Soojenda kaste potis uuesti üles, lisa penned ja sega läbi. Serveeri kuum pasta riivitud parmesaniga.

Vaata ka Anni lihtsaid pastaretsepte:

Kontakt

Tartu Mill AS
Väike-Kaar 33, Tartu 50406, Eesti
Telefon +372 7 428 807
Faks +372 7 425 695
E-post: info@tartumill.ee

Jälgi meid sotsiaalmeedias