KAMA

Köögiviljapirukas kamajahust muretainapõhjal

4 inimesele
  • 1.5 dl Kamajahu
  • 1.5 dl Nisujahu
  • 0.5 tl Küpsetuspulber
  • 0.5 tl Sool
  • 150 g Või (või küpsetusmargariin külm)
  • 0.5 dl Vesi (külm)

  • TÄIDIS
  • 400 g Toorjuust (küüslaugu)
  • 3 tk Muna
  • 3 dl Piim
  • 200 g Brokoli
  • 3 tk Tomat (keskmise suurusega),

Isetehtud tainas jääb mure ja pehme, kus tänu kamajahule rohkem kui tavalises muretainas ka kiudaineid sees. Mahlane juustutäidis teeb lahtisest pirukast tõelise maiuspala.

Valmistusaeg: üle 60 min

1. Taina valmistamiseks sega kõik kuivained põhjalikult kokku. Lõika või kuuma vette kastetud noaga kuubikuteks, puista jahusegu peale ja lase 5 minutit pehmeneda. Töötle ained sõrmede või mikseri tainakonksudega ühtlaselt sõmeraks. Tilguta külm vesi puru peale ja suru kätega palliks. Vajuta pall lamedaks kettaks, mähi küpsetuspaberisse ja hoia pool tundi külmas. Rulli tainas suureks õhukeseks kettaks ja tõsta tainarulli abil suure, 26–28 cm läbimõõduga madala pirukavormi peale. Suru tainas tihedalt vormi põhjale ja külgedele, lõika ülejääk kääridega ära. Hoia kasutamiseni külmas.

2.Keeda brokoliõisikuid paar minutit, jahuta külmas vees ja nõruta. Sega toatemperatuuril pehmenenud toorjuust munade ja piimaga. Kalla täidis tainapõhjale, kata brokoliõisikute ja tomativiiludega. Küpseta kõigepealt 10 minutit ahju alumisel siinil 225° juures, et ümbris kiiresti läbi küpseks. Seejärel küpseta 175° juures keskmisel siinil veel 30 minutit, kuni munapiim on hüübinud ja pind kergelt pruunistunud.

Allikas: toidutare.ee. Autor: Maire Suitsu. Foto: Jaan Heinmaa

Vaata ka lihtsaid kamaretsepte:

Kontakt

Tartu Mill AS
Väike-Kaar 33, Tartu 50406, Eesti
Telefon +372 7 428 807
Faks +372 7 425 695
E-post:info@tartumill.ee

Jälgi meid sotsiaalmeedias