KAMA

Kirsi-kamamaius

neljale-kuuele inimesele
  • 1 dl moosisuhkrut
  • 300 g maitsestamata kohupiimapastat
  • 200 g 10% Kreeka jogurtit
  • 1 pakk (450 g) külmutatud kirsse
  • 100 g maitsestamata toorjuustu
  • 3 sl suhkrut
  • 3 sl Tartu Mill kamajahu

valmistamisaeg 20 minutit + 1 tund kirsimoosi jahtumiseks

Üks talvistest lemmikmagustoitudest, mille teevad eriliselt maitsvaks just külmutatud kirssidest valmistatud hapukas moos ja kama. Keeda moos valmis paar tundi enne söömist või isegi eelmisel õhtul, siis läheb maiuse kokku ladumine kiirelt.

Pane külmutatud kirsid potti ja kuumuta väikesel tulel keemiseni. Lisa moosisuhkur ja keeda 10 minutit. Jäta vähemalt tunniks jahtuma (moos muutub jahtudes pakse- Vispelda kohupiimapasta, toasoe toorjuust, jogurt, suhkur ja kamajahu ühtlaseks massiks. (Vahu võid valmistada ka mõni tund varem ja serveerimiseni külmas hoida). Tõsta pokaalidesse kihtidena toorjuustuvaht, kirsimoos ja jälle vaht. Kaunista kirsimoosiga.

Vaata ka lihtsaid kamaretsepte:

Kontakt

Tartu Mill AS
Väike-Kaar 33, Tartu 50406, Eesti
Telefon +372 7 428 807
Faks +372 7 425 695
E-post:info@tartumill.ee

Jälgi meid sotsiaalmeedias