KAMA

Kihiline magustoit kohupiima ja kamaga

4 inimesele
  • 300 g Kohupiimapasta
  • 3 sl Suhkur
  • 1 tl Vanillsuhkur
  • 1 sl Sidrunimahl
  • 3 sl Kamajahu
  • 2 dl Rõõsk koor 35%

  • TARRETIS
  • 4 dl Mustad sõstrad (külmutatud)
  • 2 dl Mustasõstramahl (või -vein)
  • 4 lehte Želatiin,

Kama ei saa Eestile nii tähtsal päeval laualt puududa! Täiskasvanud sööjatele võid tarretises kasutada mustasõstraveini.

Valmistusaeg: 20-40 min + 2,5 tundi külmikus

1. Maitsesta kohupiimapasta suhkru, vanillsuhkru ja sidrunimahlaga. Sega hulka kamajahu ja vahustatud koor.

2. Jaga pokaalidesse ja pane vähemalt pooleks tunniks külmkappi.

3. Leota želatiinilehti külmas vees 10 minutit. Kuumuta paar supilusikatäit mahla keemiseni ja lahusta selles želatiinilehed. Nirista segades ülejäänud mahlasse. Tõsta marjad õrnalt kohupiimakihile ja nirista ettevaatlikult peale mahl.

4. Pane vähemalt 2 tunniks külmkappi.

HEA TEADA! Maasika ajal asenda sõstrad värskete maasikatega.

Allikas: toidutare.ee. Autor: Lia Virkus. Foto: Jaan Heinmaa

Vaata ka lihtsaid kamaretsepte:

Kontakt

Tartu Mill AS
Väike-Kaar 33, Tartu 50406, Eesti
Telefon +372 7 428 807
Faks +372 7 425 695
E-post:info@tartumill.ee

Jälgi meid sotsiaalmeedias