HELBED

Karamellised krõbedad kaerahelbed kohupiimakreemi ja marjadega

  • Krõbedad kaerahelbed:
  • 100 g täistera kaerahelbeid
  • peotäis mandlilaaste
  • 1 tl jahvatatud kaneeli
  • 2 sl (pruuni) suhkrut
  • 2 sl vedelat mett, vahtra- või suhkrusiirupit
  • 3 sl õli

  • Kohupiimakreem:
  • 200 ml vahukoort
  • 3 sl suhkrut
  • 300 g vanillimaitselist kohupiimapastat
  • maasikaid vm meelepäraseid
  • marju (vaarikaid,
  • mustikaid,
  • sõstraid)

Sega kuivained omavahel läbi. Seejärel lisa mesi või siirup ja õli ning sega korralikult läbi. Laota kaerahelbed ühe kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta ahjus 160 kraadi juures u 30 minutit paaril korral segades, kuni kaerahelbed on muutunud kuldpruuniks. Lase jahtuda.

Vahusta vahukoor suhkruga tugevaks vahuks. Sega kohupiimapasta õrnalt vahu hulka. Laota kreem kihiti röstitud kaerahelvestega kuue magustoidukausi või -pokaali vahel. Kaunista maasikate või muude marjadega. Marju võid ka kihtide vahele panna.

Nõuanne: * Kui mesi on tahke, siis sulata seda madalal kuumusel, et see vedelaks muutuks. * Kui kasutad sügavkülmutatud marju, siis sulata ja nõruta need enne. Talvisel ajal sobivad selle desserdi sisse ka nõrutatud kompotikirsid ja granaatõunaseemned.

Retsepti ja foto autor Silja Luide

Vaata ka teisi helveste retsepte:

Kontakt

Tartu Mill AS
Väike-Kaar 33, Tartu 50406, Eesti
Telefon +372 7 428 807
Faks +372 7 425 695
E-post: info@tartumill.ee

Jälgi meid sotsiaalmeedias