KAMA

Kamakreem metspähklibesee ja marineeritud marjadega

  • Metspähklibeseed:
  • 3 munavalget
  • näpuotsatäis soola
  • 1 tl vanillikaunapastat või - ekstrakti
  • 150 g peen- või tuhksuhkrut
  • 50 g kooritud ja röstitud sarapuupähkleid

  • Marineeritud maasikad:
  • 500 g maasikaid
  • 2 sl marja- või tsitruslikööri
  • 2 sl vedelat mett (vajadusel)

  • Kamavaht:
  • 370-400 g (1 tops) paksu maitsestamata (Kreeka) jogurtit
  • 380-400 g (1 tops) vanillimaitselist kohupiimapastat
  • 4 sl kama
  • 2 sl vedelat mett
  • kaunistamiseks mündi või melissi lehti

Soovitan alustada magustoidu valmistamist beseede küpsetamisega, need võid juba ka eelmisel õhtul valmis teha.

Haki pähklid peeneks. Mikserda munavalgeid koos soolaga kuni pehmete tippude tekkimiseni. Lisa pidevalt mikserdades vähehaaval (nt supilusikatäie kaupa) suhkur ja vahusta, kuni munavalgevahul tekivad jäigad tipud. Lisa vanill ja hästi peeneks hakitud pähklid õrnalt spaatliga alt üles segades munavalgevahule.

Tõsta munavalgevaht supilusikaga või pritskotti kasutades küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 140 kraadi juures u 40-50 minutit. Võta küpsenud beseed ahjust ja tõsta need pannilt restile jahtuma. Beseed on pealt krõbedad ja seest pehmed, aga kui soovid veel krõbedamat beseed, siis küpseta kauem, kui retseptis on kirjas. Magustoidu jaoks peaksid beseed olema jahtunud.

Puhasta ja tükelda maasikad, sega kausis mee ja alkoholiga ning lase vähemalt 15 minutit marineeruda.

Sega jogurt, kohupiimapasta kama ja mesi, lisa mõned tükkideks pudistatud beseed ja kolmandik maasikatest. Sega läbi. Serveerimisel tõsta vahu peale ülejäänud maasikad koos vedelikuga ja pudista peale veel paar beseed. Marineeritud maasikad võid asetada magustoidupokaali vm anumasse ka kihiliselt kreemiga, samuti tõsta need kreemi peale, mitte vahuga läbi segada. Alati võib nii kreemi, beseed kui ka marjad eraldi kausikestes pakkuda, et igaüks saaks ise doseerida. Võid marineeritud maasikate asemel kasutada ka muid marju, nt mustikaid või vaarikaid.

Vaata siit

Retsepti autor Silja Luide

Vaata ka lihtsaid kamaretsepte:

Kontakt

Tartu Mill AS
Väike-Kaar 33, Tartu 50406, Eesti
Telefon +372 7 428 807
Faks +372 7 425 695
E-post:info@tartumill.ee

Jälgi meid sotsiaalmeedias